Al propi Guialmons es produeixen artesanalment melmelades i vinagres per marinar. Tallers d’unes hores on trobareu les receptes i la manera de fer les melmelades.
Maria: 633739930
Al propi Guialmons es produeixen artesanalment melmelades i vinagres per marinar. Tallers d’unes hores on trobareu les receptes i la manera de fer les melmelades.
Maria: 633739930
A prop de casa a 11 Km podreu sortir acompanyant a un pastor d’ovelles i veure les activitats propies d’un ramader. Contacte Gemma 659 842 745
Porta nord de la ruta del Císter. Vila medieval i barri jueu Call
Sortin de casa pel camí entre els camps i bosc trobareu a 1 Km 30′
A 4 Km de casa trobareu la pedania de Biure (651 m), des del poble hi ha un camí que puja, total desnivell 296m 1 hora de caminada.
Tipus de ruta: circular
Nivell de dificultat: moderada
Desnivell acumulat: 351 m de pujada i de baixada
Marques de seguiment: senyals del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, senyals de fusta i marques blanques i grogues de PR (petit recorregut) corresponent al PR-C21 i PR-C21-1.
Aquest itinerari forma part de la Ruta dels Molins de Santa Coloma de Queralt i Les Piles. Es tracta d’un passeig pels molins fariners de la part alta riu Gaiàal terme de Les Piles, un dels elements més emblemàtics del patrimoni històric de la Baixa Segarra on el cultiu predominant és el cereal.
Dels tres monestirs cistercencs Santes Creus és el que reprodueix amb més fidelitat el pla bernardí de construcció.
És un dels més grans i millor conservats conjunts monàstics cistercencs que podem visitar a l’actualitat. Fundat el 1168, protegit per la noblesa i els reis, es va convertir en un centre espiritual, d’estudis i de colonització del territori. La vida monàstica s’hi va mantenir, ininterrompudament fins el 1835.
L’església, de sòbria i imponent arquitectura, té les tombes reials de Pere el Gran i de Jaume II i la seva esposa Blanca d’Anjou, així com la del gran almirall Roger de Llúria. També podem admirar els vitralls cistercencs i gòtics i un retaule barroc de Josep de Tremulles.
Destacarem també la sala capitular, l’escriptorium, el gran dormitori dels monjos i el claustre gòtic (s. XIV) atribuït a l’anglès Reinart des Fonoll, amb una elegant decoració esculpida.
El muntatge escenogràfic i audiovisual “El món del Cister”, considerat entre els millors d’Europa del seu gènere, dóna una idea molt completa i fascinant de l’Orde i el seu llegat.
Inclou visita lliure a la col.lecció i la demostració en directe de vidre buit.
La visita al Museu i Forn de Vidre de Vimbodí consta de dues parts: